top of page

Recept Gevulde Paprika


Ingrediënten voor 4 personen

4 paprika’s

1 ui

1 teentje knoflook

50 gr maïs (uit blik)

50 gr kidneybonen (uit blik) (kun je eventueel vervangen door courgette/wortel/prei.

50 gr gehakt

2 el tomatenpuree (uit blik)

1 tl komijn0,

5 tl chipotle (of chilipeper)

Zout

Zo maak je het:

  • Doe het gehakt in een kom.

  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt.

  • Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en meng het gehakt door elkaar. Voeg ook de kidneybonen en de maïs toe en roer om.

  • Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten. Verdeel het gehakt over de paprika’s.

  • Leg de gevulde paprika’s in het mandje van de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden en bak de gevulde paprika’s met gehakt in 15 – 20 minuten gaar. Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 160 graden. Als de bovenkant te donker wordt, kan je het eventueel nog afdekken met wat aluminiumfolie.

  • Serveer de gevulde paprika’s met gehakt eventueel met guacamole, of mozzarella.

  • Garneer met wat vers gehakte peterselie.

  • PS je kunt dit recept ook in de oven maken. Bak de gevulde paprika’s gedurende 30 minuten af op 180 graden. Dek ze tussentijds af met aluminiumfolie.






Recept van: uitpaulineskeuken.nl

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page